Koreai Kulturális Központ

Szeretettel köszöntöm a 16. Koreai Filmfesztivál nézőit!

Idén a megújulás, a szabadulás témaköre több filmünkben megjelenik, legyen az igaz történeten alapuló dráma, gengszterfilm, zenés vígjáték vagy animáció.

A fesztivál nyitófilmje, Kim Hee-jung Hová mennél? című alkotása a veszteségélmény érzékeny ábrázolása és az emberi kapcsolatok megható ünneplése. A fesztiválon a film rendezőjével, Kim Hee-junggal és főszereplőjével, Park Ha-sun színésznővel személyesen is találkozhatnak a látogatók. A rendező több filmjét is vetítjük a a koreai filmvilág kiemelkedő képviselőit bemutató Arcok szekcióban.

A Friss szekció válogatásait nézve kicsit a mai Dél-Koreában érezhetjük magunkat, hiszen pontosan ezeket a filmeket vetítik az ottani mozikban. A legújabb koreai kasszasikerek sok nevetést, izgalmat és szívszorító pillanatokat is tartogatnak.

A Fókusz filmjei olyan kérdéseket feszegetnek, mint hogy mit jelent a család és hogyan bánunk egymással a különböző közösségekben.

A rövidfilmek blokkja, az Extra idén öt olyan lebilincselő rövidfilmet kínál, amelynek ötletei biztosan bevésődnek az emlékezetünkbe.

A fesztivál zárásaként Um Tae-hwa katasztrófa-thrillerjével a világégésben egyszerre kiéleződő konfliktusok és kiteljesedő kapcsolatok izgalmát élhetjük át. A film egy webtoon, azaz koreai digitális képregény alapján készült. A műfajról a központ aktuális kiállításán még többet megtudhatnak az érdeklődők.

Remélem, hogy az idei Filmfesztivál programja is elnyeri majd nézőink tetszését!

Jó szórakozást kívánok!

In Suk Jin
fesztiváligazgató,
a budapesti Koreai Kulturális Központ igazgatója

Kapcsolat

KOREAI KULTURÁLIS KÖZPONT

1023 Budapest,  Frankel Leó út 30-34.

Telefon | +36-1-550-0240

Email, sajtóregisztráció| filmfesztival@koreaikultura.hu

Facebook | facebook.com/koreaikultura

Instagram | instagram.com/koreaikultura

hungary.korean-culture.org

Nyitva tartás | H-P: 12:00 – 20:00

Támogatók