Archives

Nyitófilm

Az egyhetes Koreai Filmfesztivál minden évben a legújabb alkotások egyikével indul. A vetítésre ünnepélyes keretek között kerül sor. Idén Kim Hee-jung lírai elmélkedését láthatjuk a szerelem, a veszteség és a kapcsolódás lélektanáról.

Friss

A legújabb koreai filmeket vonultatja fel az akció-thrillerektől a zenés romantikus vígjátékokig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál. Idén a határ közös vonásként jelenik meg a szekció filmjeiben, politikai, alvilági, vallási, személyes oldalak feszülnek olykor komikusan, olykor drámaian egymásnak.

Arcok

Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2023-ban Kim Hee-jung rendező munkásságával foglalkozik, akivel személyesen is találkozhat a budapesti fesztivál közönsége.

Fókusz

A válogatás minden évben egy speciális témára összpontosít. Idén azt vizsgálják a különböző műfajú filmek, hogy miként bánunk egymással, akár családban, akár munkahelyen.

Extra

Filmtörténeti érdekességek, független, művész- és rövidfilmek blokkja. A szekció 2023-ban öt olyan lebilincselő rövidfilmet, köztük egy animációt kínál, amelynek ötletei biztosan bevésődnek az emlékezetünkbe.

Zárófilm

A fesztivál zárásaként Um Tae-hwa katasztrófa-thrillerjével a világégésben egyszerre kiéleződő konfliktusok és kiteljesedő kapcsolatok izgalmát élhetjük át. A film egy webtoon, azaz koreai digitális képregény alapján készült. A műfajról a központ aktuális kiállításán még többet megtudhatnak az érdeklődők.