Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2023-ban Kim Hee-jung rendező munkásságával foglalkozik, akivel személyesen is találkozhat a budapesti fesztivál közönsége.

Kim Hee-Jung (김희정, 1970) a Szöuli Művészeti Intézetben végzett drámaírás szakon. 1997-ben belépett a Lengyel Nemzeti Filmiskolába Lodzban. Számos rövidfilmet készített, amelyek nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek, többek között Edinburgh-ben, Münchenben és Chicagóban.

2006-ban Kim meghívást kapott Cannes-ba, és a Résidence ösztöndíjprogramban elkészítette a The Wonder Years forgatókönyvét, mely elnyerte a legjobb fiatal rendezőnek járó díjat a Szöuli Független Filmfesztiválon, valamint bemutatták a Tokyo Filmex-en és a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

2009-ben, szintén a Cannes-i Filmfesztivál Résidence ösztöndíjprogramjában készítette második nagyjátékfilmjének, a Grape Candy forgatókönyvét is. Az emlékezet sebhelyeiről szóló filmet a  6. Cinema Digital Filmfesztiválon mutatták be Szöulban, és a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon, a Tokyo Filmex-en és számos más filmfesztiválon is nagy sikerrel szerepelt. Következő munkáját, a Séta a hóban (Snow Paths) c. filmet többek között a Karlovy Vary-i és a Göteborg Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták. A film egy alkoholista küzdelmét mutatja be, aki egy apáca segítségével próbál józan maradni, és akivel szokatlan tudatállapotokban közelednek egymáshoz.

A 2020-as Egy francia asszony (A French Woman) drámája a 21. Busani Nemzetközi Filmfesztiválon (BIFF) elnyerte az APM KOCCA-díjat. A mű egy frissen elvált nő válságáról szól, aki két évtized után külföldről hazatérve már sehová sem tartozik igazán.

Egy évvel később mutatták be Kim Hová mennél? (Where would you like to go?) című alkotását, amelyben a rendező korábbi filmjeihez hasonlóan egy súlyos életeseménnyel, pontosabban az abból fakadó átalakulással foglalkozik. A történet egy hirtelen tragédia következtében megözvegyült nő gyászfolyamatát meséli el a tagadástól az új távlatok megtalálásáig. A filmet a 24. Jeonju Nemzetközi Filmfesztivál 2023-as zárófilmjeként vetítették.

2022-ben a néhai BIFF programigazgatója szellemiségének emlékére alapított Kim Jiseok-díj zsűritagjai közé választották. Jelenleg a Chosun Egyetemen tart kreatív írás kurzusokat.